Hej! Denna helgen har det vart fullt upp på schemat! Inför Lördagens födelsedagsfirande. Det blev en rosentårta efter önskemål och en tutt-tårta som ett litet extra.
I rosentårtan använde vi vanlig vaniljbotten som delades i tre. Det fick bli vaniljkräm i ett lager och färska bär i det andra lagret. ovanpå är det smörkäm med jordgubbsmak och bladen i smörkräm med päronsmak.
Tårtan är 20-25 bitar och laktosfri.
Eftersom födelsedagsbarnet precis gjort en bystoperation så tyckte vi att det skulle bli festligt med en tutt-tårta.
Även den är i vaniljbotten delat i tre, vaniljkräm på ett lager, färska bär i andra lagret. tillsist grädde med marsipan ovanpå och smörkräm med lakritssmak som dekoration runt.
Kontrasten mellandet söta i tårtan/marsipanen och saltlakrits-smörkämen var helt underbar.
Tårtan är 8-10 bitar och även den laktosfri.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar